En filmkamera som filmar tre personer.

Film och animation 10–19 år

Unga filmverkstan är Cnemas och Kulturskolans filmverksamhet för dig mellan 10 och 19 år.

Unga filmverkstan

Unga filmverkstan är platsen för dig som vill lära dig att göra film, både animerad och filmad med kamera. Här får du öva på att skriva manus, redigera och berätta med rörlig bild. I film- och animationskurserna samarbetar Kulturskolan med Cnema, Norrköping Kommuns film- och mediepedagogiska verksamhet. I filmkursen kan du både vara nybörjare eller ha en del förkunskaper.

Detta är ett samarbete mellan Kulturskolan med Cnema, Norrköping Kommuns film- och mediepedagogiska verksamhet. Lektionerna kommer att vara är i Cnemas lokaler på Kungsgatan 56.

Fördjupningskurs 15–25 år

Kursbeskrivning

Denna fördjupningskurs är för dig som är mellan 15 och 25 år och gillar att filma, redigera eller skapa film. Med denna kurs får du som redan har baskunskaperna chansen att lära dig mer. Under en termin får du träffa professionella som arbetar i filmbranschen, fördjupa dig i filmproduktionens alla delar och producera en egen film.

Detta är ett samarbete mellan Kulturskolan, Cnema och Norrköpings kommuns film- och mediepedagogiska verksamhet. Lektionerna är i Cnemas lokaler på Kungsgatan 56.

Grundkrav

Deltagaren ska ha förståelse för vad film är och förstå grundläggande begrepp så som kamera, manus, redigering, mikrofon och så vidare. Vi förutsätter att alla som ansöker till denna kurs är intresserade och engagerade att få göra film.

Annan utbildning

Elev som påbörjat en gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning med filminriktning får ej gå.