Bleckblåsinstrument (brass)

Brassfamiljen är en stor och glänsande instrumentfamilj som består av trumpet, kornett, trombon, baryton, tuba och valthorn. Tonerna hos instrumenten skapas med hjälp av läpparnas vibrationer mot ett munstycke. Brass är det engelska ordet för mässing, materialet instrumenten är tillverkade i.

Brasslek 7 år

Förutom sång, rytmik och rörelse sker undervisning på kornett, barnvalthorn och baryton (liten tuba) som alla är bra nybörjarinstrument. Instrumenten används bara på lektionstid.

Brasstudio 8 år

Gruppundervisning i brassinstrument. Du väljer vilket av instrumenten kornett, valthorn eller baryton som du vill spela under ett helt läsår. Förutom instrumentspel kommer du att få lära dig mer om noter, notvärden och instrumentet du valt. Instrumentet får du med hem så att du kan öva mellan lektionerna. Kostnad tillkommer för spelbok samt hyra för instrument.

Bleckblåsinstrument (brass) 9–25 år

Undervisningen på brassinstrument sker såväl i grupp som enskilt tillsammans med din lärare. På lektionerna jobbar vi med klang, teknik, luft – allt som behövs för att utvecklas och kunna musicera på ditt instrument.

En rolig del med att spela blåsinstrument är att delta i ensemble och orkester, därför får du vara beredd på två speltillfällen per vecka: en instrumentlektion samt repetition med din ensemble eller orkester.

Alla brassinstrument finns att hyra på Kulturskolan.

Kulturskolans lärare visarolika brassinstrument