Strålkastare i olika färger.

Teater och drama 9–25 år

Inom teater och drama får du använda hela kroppen på ett kreativt sätt för att förmedla känslor, roller och upplevelser.

I teaterns magiska värld får du chans att utveckla din fantasi, gestalta olika roller, improvisera och uttrycka dig på scen. Parallellt med teaterövningar arbetar gruppen fram en föreställning som utgår från elevernas egna tankar och fantasier.

Genom teaterövningarna får du öva upp din förmåga i socialt samspel och samarbete, utveckla ditt självförtroende och du får vana att tala inför andra personer.

Som teaterelev får du vara med och sätta upp minst en föreställning per läsår. Ibland samarbetar vi med Kulturskolans musikelever i olika musikteaterföreställningar.

Det här erbjuder vi

Gruppen leker, testar och har kul med teater och drama. I denna kurs kommer
du få prova på olika övningar – lära känna din grupp, improvisation och gestaltning. Målet är att alla deltagare ska känna sig bekväma och trygga att våga agera framför varandra.

Längd på lektion: 1 timme

Kursen innebär en fortsättning av dramaleken. Enkla textstycken som framförs på liten scen. Målet är att utvecklas och få mersmak av att stå på scen på ett tryggt, kul och kreativt sätt.

Längd på lektion: 1 timme

Kursen innehåller karaktärbyggande övningar och hur man kan betona olika ord i en text. Vi jobbar fram en egen pjäs eller ta oss an en befintlig pjäs. Målet är en föreställning som spelas för publik på en lite större scen under vårterminen.

Längd på lektion: 1,5–2 timmar

Du som söker denna kurs ska även ha teatervana och känna dig bekväm med att stå på scen och framför en publik. Som deltagare får du djupdyka i teaterns värld, gå på studiebesök och ha gästlärare på besök. Vi utgår från ett specifikt tema och målet är att gruppen ska framföra en pjäs. Årets tema är ”Att iscensätta historia”.

Längd på lektion: 2 timmar, dessutom studiebesök och extra repetitioner