Film och animation

i

Går du i skolan och vill göra film på din fritid? Unga filmverkstan är Cnemas och Kulturskolans filmverksamhet för dig mellan 10-19 år.

Nyhet! Nu startar vi upp en fördjupningskurs i Film och animation för dig som är mellan 15-25 år. Läs mer nedan!

Från årskurs 4

Film och Animation

Unga filmverkstan är platsen för dig som vill lära dig att göra film, både animerad och filmad med kamera. Här får du öva på att skriva manus, redigera och berätta med rörlig bild. I film- och animationskurserna samarbetar Kulturskolan med Cnema, Norrköping Kommuns film- och mediepedagogiska verksamhet. I filmkursen kan du både vara nybörjare eller ha en del förkunskaper.

Unga filmverkstan har undervisning mellan 16-18 en vardag i veckan under höst- och vårtermin.

 


Från 15-25 år

Fördjupningskurs Film och animation

Kursbeskrivning:
Denna fördjupningskurs är för dig som är mellan 15-25 år och gillar att filma, redigera eller allmänt skapa film. Med denna kurs får du som redan har baskunskaperna inom filmskapande chansen att lära dig mer. Under en termin får du träffa folk som jobbar i filmbranschen, fördjupa dig i filmproduktionens alla delar och producera en egen film. I film- och animationskurserna samarbetar Kulturskolan med Cnema, Norrköping Kommuns film- och mediepedagogiska verksamhet. Lektionerna kommer att vara i Cnemas lokaler på Kungsgatan 56.

Antal platser per termin:
20

Lektionstider:
Tisdagar mellan 18:30 – 20:00 i Cnemas lokaler. Du kommer även få tillfällen att sitta på Cnema för att jobba själv med din film utanför lektionstiderna.

Kostnad:
450 kr

Ansökningskriterier:
Ålder: 15-25 år
Elev som fyller 15 år under 2022 är välkommen att söka fördjupningslinjen.

Erfarenhet:
Grundkrav: Deltagaren ska ha förståelse för vad film är och förstå grundläggande begrepp så som kamera, manus, redigering, mikrofon osv. Vi förutsätter att alla som ansöker till denna kurs är intresserade och engagerade att få göra film.

Ytterligare kriterier: I det fallet då ett urval av deltagare måste göras så kommer vi främst se till den ansökandes grundkunskap, målsättning och engagemang i urvalsprocessen. Ett prov kan komma att utföras om vi får många ansökande.

Annan utbildning:
Elev som påbörjat en gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning med filminriktning är tyvärr inte välkommen att söka fördjupningslinjen.